БНТснимка, архивСлед 8 часа заседание и много спорове, правната комисия

...
БНТснимка, архивСлед 8 часа заседание и много спорове, правната комисия
Коментари Харесай

След 8 часа заседание: Правната комисия прие Закона за мерките при извънредно положение

БНТ

фотография, списък

След 8 часа съвещание и доста разногласия, правната комисия в Народното събрание одобри на второ четене Закона за ограниченията по време на изключителното състояние.

Текстове в закона плануват отсрочване на вноските по заеми до края на изключителното състояние, без да се заплаща наказателна рента.

ГЕРБ оферират наложителна карантина за всички, които се връщат от чужбина.

Военни ще могат да се включат в използване на ограниченията при изключително състояние и стопират коли до идване на Министерство на вътрешните работи.

Предлагат се и текстове за ограничение на спекулата - до 15% за надценката на артикули при търговците на едро. Управляващите желаят също удължение на периода до 30 юни, в който да се употребява отстъпка от 5% при внасяне на налог здания. Същият период се планува и за подаване на данъчни заявления, както и за внасяне на налог облага за бизнеса.

Българска социалистическа партия напуснаха съвещанието, тъй като ръководещите предложили напълно нов закон, друг от утвърждения през вчерашния ден.

Филип Попов, Българска социалистическа партия: Ние няма да взе участие е в хаоса, който създават ръководещите. Да, ние подкрепихме изключителното състояние, само че не можем да подкрепим хаоса и несъответстващи обществени, стопански и политически ограничения. Това са отчетите, които са взаимно изключващи се и несъответстващи.

Анна Александрова, ръководител на Комисията по правни въпроси в Народното събрание: Приехме предложение, което беше на Българска социалистическа партия и ние имаме сходно, и приехме предлагането, макар отсъствието на Българска социалистическа партия от зала, извънредно неточно и не оправдава по никакъв метод очакавнията на жителите. Всички сме изтощени, работим в режим на изключително състояние, разбирам, че има неодобрение по отоншение на отчета, че се спираше работа по няколко пъти, само че обстановката е такава.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР