BNews се натъкна на публикация в социалните мрежи на видимо

...
BNews се натъкна на публикация в социалните мрежи на видимо
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ! Шарлатани се представят за глухи, обикалят софийските улици и просят дарения!

BNews се натъкна на обява в обществените мрежи на очевидно ядосан жител, който разгласява фотография на подправен документ, на която се вижда, че даже текстът, написан на латиница, е граматически погрешно формиран. Гражданинът сигнализира да отваряме очите си на четири с измамниците по улиците, които просят пари и страдание, представяйки се за глухи.

Ето какво написа Ivan Bugov.

*Публикуваме без редакторска интервенция:

"Приятели, апелирам ви, не вярвайте на тези мними глухи хора. Забележете, че дори текстът на британски език е написан по необразован метод. Не се доверявайте на тази безочливост! Единици са глухите хора, които ще излизат да “просят”, както е и при чуващите. Глухите хора в България сега се застъпват както за приемането на жестомимичния език за формален, по този начин и за качествени обществени и просветителни услуги за тяхното пълноценно включване. Това е дълъг развой, който стартира занапред в този момент. Съжалявам тези, които са се предоверили и са “дарили” средствa. Това е подигравка с положителното у хората и пренебрежение към тези, които работят крепко в посока на съответни политики в поддръжка на глухите хора. "

Според възмутени мнения под обявата, консуматори споделят, че гореописаните са най-често хора от ромски генезис, или бежанци. "

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР