BMW Group стартира тестове на автомобили, задвижвани чрез водородна горивна

...
BMW Group стартира тестове на автомобили, задвижвани чрез водородна горивна
Коментари Харесай

BMW започва тестове на водородни коли в Европа

BMW Group започва проби на коли, задвижвани посредством атомна горивна клетка. Германският колос желае да ревизира технологията „ в ежедневните условия на европейските пътища”, предава CNBC. BMW показва, че прототипи на BMW i Hydrogen Next ще бъдат тествани за редица неща, в това число надеждност, сигурност и успеваемост.

Компанията разказва технологията на водородните горивни кафези като нещо, което има „ капацитет в дълготраен проект да бъде допълнение към мотори с вътрешно горене, хибридни системи и електрически транспортни средства с батерии”.

Според BMW, тази технология може да се трансформира в привлекателна опция на електрическите коли на акумулатори, „ изключително за клиенти, които нямат личен достъп до инфраструктура за зареждане с електричество или постоянно пътуват на дълги разстояния”.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Италианският производител на суперколи Lamborghini разгласи, че...

BMW се надява, че тестванията ще отворят поле за производството на модел в лимитирана серия през 2022 година. Отделните кафези са обезпечени от Toyota, като BMW е доразработила цялостната задвижваща система. Водородният контейнер на BMW i Hydrogen Next се цялостни за 3-4 минути, осигурявайки на водачите „ обсег от няколкостотин километра във всички атмосферни условия”, показват от компанията.

Описван от Международната организация по енергетика като „ еластичен енергиен носител”, водородът има редица приложения и може да бъде прибавен в браншове, като промишлеността и превоза.

BMW е един от няколкото автомобилни производители, които изследват капацитета на водорода, като компанията не за първи път поглежда към концепцията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
„ Скоростта, с която развиваме промишлеността, е безусловно страшна”, споделя Пол Андерсън от Б...

През ноември 2006 година компанията разгласи старта на производството на BMW Hydrogen 7, акцентирайки, че това ще бъде първата първокласна кола, задвижвана посредством водород. Моделът разчита на мотор с вътрешно горене, като има опцията да се движи на бензин или течен водород, показаха от BMW.

През тази седмица, Jaguar Land Rover оповестиха, че работят по първообраз на електрическо транспортно средство, задвижвано с водородни горивни кафези. Тестовете на концепцията ще започват по-късно през тази година.

Другите производители, които навлизат на този пазар са Toyota и Honda, както и по-малки компании като Riversimple, които също работят по коли на водород.

През тази седмица Volvo Cars оповестиха, че в партньорство със SSAB, шведски производител на стомана, ще изследва създаването на стомана за автомобилната промишленост, която не разчита на изкопаеми горива. Шведската компания за стомана работи по стратегия за произвеждане на база чисто електричество и водород.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР