BMW Group ще постигне целта си да има 25 електрифицирани

...
BMW Group ще постигне целта си да има 25 електрифицирани
Коментари Харесай

От БМВ обявиха, че до 2023 години ще имат 25 електрифицирани модела

BMW Group ще реализира задачата си да има 25 електрифицирани модела две години по-рано от плануваното и това ще стане през 2023 година, беше обявено на конференция на концерна в Мюнхен #NEXTGen, извършена през вчерашния ден.

Става въпрос за електрически автомобили, плъг-ин и типичен хибриди. Повече от половината от 25-те модела ще бъдат изцяло електрически.

Според ръководителя на борда на шефовете на BMW AG Харалд Крюгер до 2025 г: продажбите на електрифицираните коли на концерна би трябвало да се усилват с към 30% всяка година. Той добави, че до края на тази година компанията желае да има повече от половин милион автомобила с изцяло електрически или plug-in хибридни задвижвания по пътищата.

Първият нови електрически модели се чака до края на тази година - електрическо МИНИ. През 2020 година то ще бъде последвано от изцяло електрическото БМВ iX3, БМВ iNEXT и БМВ i4.

Карай хибрида си на ток и печели

На конференцията от БМВ оповестиха и една нова своя самодейност, която цели стимулиране на карането на ток на хибридите на марката в избрани зони в градовете. Функцията eDrive Zones, която ще бъде серийна за зареждащите се от контакта модели на групата от 2020 година. Когато автомобилът навлезе в една от тези зони, той автоматизирано ще превключва в чисто електрически режим.

 От БМВ оповестиха, че до 2023 години ще имат 25 електрифицирани модела
© БМВ груп

В допълнение към функционалността eDrive Zone БМВ Груп възнамерява да подтиква повишението на каузи на електрическото шофиране на клиентите с хибридни коли, като те получават БМВ точки, всякога, когато карат колата си на ток или я зареждат.

При постигане на съответното равнище точки участниците могат да ги заменят против атрактивни награди, да вземем за пример гратис зареждане от мрежата зарядна станции. Благодарение на особено приложение БМВ точките ще разрешават и състезание с другите участници в плана.

 От БМВ оповестиха, че до 2023 години ще имат 25 електрифицирани модела
© БМВ груп
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР