Блокирани остават трите кръстовища в София - на Орлов мост,

...
Блокирани остават трите кръстовища в София - на Орлов мост,
Коментари Харесай

Протест и контрапротести тази вечер в София

Блокирани остават трите кръстовища в София - на Орлов мост, пред Ректората и в региона сред Президенството и някогашния Партиен дом и довечера, която бележи 48-я ден на антиправителствени митинги в столицата. Протестиращи още веднъж се събират в Триъгълника на властта, откъдето евентуално ще се насочат на обичайното си шествие. За втора вечер обаче се организират и контрапротести на две места - пред пилоните на НДК и пред Румънското посолство против продължаващите блокади в София, съобщи БНР.  

Основна тематика измежду протестиращите са почналите съвещания за привикване на Велико национално заседание и нова Конституция. Демонстрантите са на мнение, че главният закон има потребност от смяна, само че този диалог би трябвало да стартира след оставка на ръководещите и предварителни избори.

От контрапротестите пък възразяват, че блокадите са противозаконни. Организирана е и подписка, която ще бъде импортирана като сигнал в Прокуратурата за осъществени закононарушения против републиката, в която са изброени Румен Радев, Христо Иванов, Мая Манолова и други лица от антиправителствените митинги, прецизира БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР