Блокчейн технологията, все още прави своите първи стъпки, но със

...
Блокчейн технологията, все още прави своите първи стъпки, но със
Коментари Харесай

Българска фирма плаща на служителите си в криптовалути

Блокчейн технологията, към момента прави своите първи стъпки, само че сигурно ще се развива в идващите години и доста огромна част от нещата, които познаваме в нашето внимание ще минат евентуално на нея . Това сподели пред националното радио Иван Василев от компания, в която работи в областта на тази технология, позната у нас най-много с криптовалутите като биткойн.

Дигиталните валути евентуално ще навлязат у нас в околните 5-10 години.

" Докато сега не всеки път е ясно за всички участници в системата по какъв начин и за какво се печатат пари, то в електронно основаните такива най-малко има явен механизми и проследимост ", добави специалистът.

Дигиталните заплати към този момент съществуват - в компанията на Василев левовата равноценност на заплатите се изплаща в разнообразни типове криптовалути по техните електронни портфейли.

Въпросът е по какъв начин парите да се употребяват по най-хубавия метод в всекидневието си и да не трансформират толкоз постоянно цената си, посочи Василев, който се надява скоро тази технология да може да се употребява и за заплащане на налози.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР