Блокади в Скопие и по-големите градове на Република Северна Македония.

...
Блокади в Скопие и по-големите градове на Република Северна Македония.
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Протестните акции в Северна Македония продължават

Блокади в Скопие и по-големите градове на Република Северна Македония. Така не престават митингите, проведени от опозицията, против тъй наречените " френско предложение ". В понеделник ще стане ясно по кое време Събранието в югозападната ни съседка ще прегледа и гласоподава компромиса, препоръчан от Председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Вижте повече детайлности от специфичните ни пратеници в Скопие Александър Марков и оператора Станислав Златев.

Точно в 13:00 ч. последователите на ВМРО-ДПМНЕ и Левицата блокираха всички кръстовища към държавната постройка в Скопие.

карта

Подобни блокади се организират в столицата и най-големите обитаеми места. Опозицията вижда в предлагането на Съвета на Европейски Съюз ултиматум, натрапен извън.

Бившият външен министър на страната и народен представител от ВМРО-ДПМНЕ Антони Милошоски счита, чепредложението не взема решение въпросите на Скопие по пътя й към Европейски Съюз, а единствено поврежда двустранните й връзки със София.

Опозицията не дава безапелационна изясненост какво ще предприеме, откакто в понеделник стане ясно, по кое време документите от Съвета на Европейски Съюз ще бъдат прегледани. Партията оспорва шест клаузи от предлагането на Съвета на Европейски Съюз, както и Договора с България от 2017-а.

Заради поддръжката на албанските партии в Събранието за тъй наречените " френско предложение " и поради произшествия от последните дни наблюдаващи предизвестяват, че би трябвало да бъде непокътнат етническият мир в страната.

А на митингите, които ще бъдат обновени в неделя, с изключение на общоприетите апели срещу " българизацията ", недоволните имат най-различни претенции към София.

На митингите нощес се чуха прилагателни към България като фашистка страна, само че също и към Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР