Блокади на пътя за Скопие против “българските неонацисти се организират

...
Блокади на пътя за Скопие против “българските неонацисти се организират
Коментари Харесай

Призив в Северна Македония да блокират пътища за българите, отправили се към гроба на Гоце Делчев

Блокади на пътя за Скопие срещу “българските неонацисти ” се провеждат в обществените мрежи в Република Северна Македония, представени от “Инфомакс ”, предава .

Според изявленията, се готвят блокади на пътищата към Скопие след граничните пунктове при Деве хълм и Делчево. Призовават се “всички родолюбиви хора да дойдат с камиони, трактори, коли и друга техника за присъединяване в митинга ”. Протестът ще стартира на 4 февруари в 8:00 часа локално време. Призовават се хората от Куманово да блокират пътя до столицата.

Примиерът на прилежащата ни страна Димитър Ковачевски съобщи в Събранието, че ще бъдат взети ограничения за обезпечаване на реда и публичния ред на 4 февруари, когато се отбелязва рождението на българския бунтовник Гоце Делчев, чиито тленни остатъци се намират в църквата “Свети Спас ” в Скопие, пренесени там от българския комунистически режим приз 1947 година

Външното министерство на страната прикани службите за сигурност да забранят достъпа на евродепутата Ангел Джамбазки до територията на РСМ, а преди този момент президентът Стево Пендаровски съобщи, че един български евродепутат и други български жители би трябвало да попаднат в забранителен лист. Фондации от България провеждат рейсове с искащи да отидат до Скопие, с цел да почетат паметта на Гоце Делчев.

Развитията са на фона на жестокия побой над секретаря на българския културен клуб “Цар Борис Трети ” в Охрид Християн Пендиков. Този случай Република Северна Македония счита за затворен пред Европейски Съюз с визитата на Буяр Османи в София, изясни самият той през вчерашния ден пред депутатите в Събранието.

Българската страна надалеч не счита по този начин, като спря интернационалните планове със Скопие, извика посланика ни за съвещания и осведоми европейските сътрудници. Президентът Румен Радев настоя пред комисаря по разширението Вархеи Европейски Съюз да прояви самодейност за отбрана на правата на македонските българи в същата степен, в каквато настояваше за бързата интеграция на РСМ в Европейски Съюз.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР