Близо половината българи очакват материалното положение на семейството им да

...
Близо половината българи очакват материалното положение на семейството им да
Коментари Харесай

Близо половината българи не очакват промени в материалното си положение

Близо половината българи чакат материалното състояние на фамилията им да остане същото през идната година. Това демонстрират систематизираните данни и заключения на „ Галъп Интернешънъл” за отиващата си 2017 година

В края на годината 45% чакат материалното състояние на фамилията им да остане същото, 24% - да се утежни, а 13% - да се усъвършенства. Останалите не могат да отговорят.

„ По отношение на упованията за материалното състояние на фамилиите през 2017 година позитивните настройки, сякаш също демонстрират малко по-високи стойности спрямо предходните няколко години и останаха трайно над 10%, откакто в предходното десетилетие рядко бяха прекосявали тази психическа граница. Негативните упования за персоналните пари се движеха към и над 20% - едни от най-ниските равнища за интервала от няколко години. С най-високи стойности, близо под 50%, останаха упованията материалното състояние на фамилиите да остане без промяна”, регистрират от „ Галъп”.

2017 година донесе и исторически ниски упования за безработица. В края на годината 41% чакат безработицата да остане същата, а 30% - да се усилва.

Едва 1% считат, че цените на главните артикули в околните 2-3 месеца ще намалеят. В последните седмици на годината 67% чакат в идните месеци цените да порастват, а 22% - да останат същите.

39% чакат стопанската система да остане в същото състояние. 30% - да се утежни и 14% - да се усъвършенства. Останалите се двоумят или не могат да преценяват.

През 2017 година всеобщите упования за стопанската система сякаш не наподобяват толкоз отрицателно, колкото в предишни години, показват от „ Галъп”.

„ Чувствителният скептицизъм продължава, само че сякаш упованията стопанската система да се утежни трайно останаха под упованията да няма смяна. А от равнища трайно над 40% дяловете на отрицателни упования за двете последни години гладко спаднаха на равнища под и към 30%. Неутралните упования са към и под 40%, а позитивните се двоумят сред 10 и 15%, допълват от организацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР