Близо една трета от американците са застрашени от замърсен въздух

...
Близо една трета от американците са застрашени от замърсен въздух
Коментари Харесай

Над 100 млн. американци са застрашени от замърсен въздух заради пожарите в Канада

Близо една трета от американците са застрашени от нечист въздух поради дима от в прилежаща Канада, носещ се към Средния Запад и източните елементи на Съединени американски щати и създаващ тук-там нездравословни, а от време на време и рискови условия за хората, съобщи " Ройтерс ".

До среднощ е в действие предизвестие за нечист въздух за просторен пояс от територията на Съединените щати, разпрострян се от Уисконсин и Северен Илинойс, минаващ през Мичиган и стигащ до Ню Йорк и Източното крайбрежие, заяви Националната метеорологична работа на Съединени американски щати.

Над 100 милиона американци са призовани да лимитират дейностите си навън и, в случай че е нужно, да носят маска - да вземем за пример ако страдат от белодробни и респираторни болести. На децата и възрастните се предлага да лимитират и даже да заобикалят физическите натоварвания.

Хората, живеещи в огромни градове в Съединени американски щати като Ню Йорк, Чикаго и Филаделфия е допустимо през целия ден да бъдат очевидци на гледки като потъмняло небе и да усещат миризма на обгоряла дървесина.

" Вземете защитни ограничения през днешния ден. Ако страдате от здравословни проблеми, в това число респираторни болести като астма, ограничете престоя си навън ", написа в " Туитър " кметът на Ню Йорк Ерик Адамс.

Днес сутринта небето над Чикаго беше потъмняло за трети следващ ден. Качеството на въздуха в третия по величина град на Съединени американски щати е " нездравословно " и през днешния ден той ще бъде градът с най-замърсеният въздух в целия свят съгласно платформата " Ай Кю ер " (IQAir), която следи замърсяването на въздуха по света и изготвя показател въз основа на данните си.

 Димът от канадските пожари стигна до Франция Димът от канадските пожари стигна до Франция

" Качеството на въздуха в Чикаго е извънредно и имам ужасна мигрена поради него. Днес съм по-добре, тъй като съм пуснал своя правилен пречиствател на въздух да работи на оптималната степен ", написа консуматор на " Туитър " с име " Скаар ".

Предупрежденията за рисково мръсния въздух бяха издадени поради задимяването, носещо се от прилежаща Канада, която се бори с най-тежкото в историята си начало на сезона на горските пожари.

Район с повърхност от 8 милиона хектара, по-голям от американския щат Западна Вирджиния, към този момент е изпепелен. По данни към вчерашния ден е имало 477 дейни огнища, от които към половината са вън от надзор. Фронтът на пожарите се простира от тихоокеанското до атлантическото крайбрежие на Канада.
И до момента в който в Средния Запад и по Източното крайбрежие са загрижени за качеството на въздуха, южните щати на Съединени американски щати още веднъж са в плен на съществени летни жеги, които ще продължат както през днешния ден през целия ден, по този начин и през дългия празничен уикенд за Четвърти юли.

Усещаната температура на въздуха се чака да се увеличи до 38 градуса, а на някои места и до 46 градуса. Метеорологичната работа прикани хората да стоят тук-там с климатици и да пият доста вода.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР