Близо 90 000 къса тютюневи изделия и тютюн за пушене

...
Близо 90 000 къса тютюневи изделия и тютюн за пушене
Коментари Харесай

Наши митничари се изумиха от изобретателността на тези контрабандисти

 Близо 90 000 къса тютюневи произведения и тютюн за пушене задържаха митнически чиновници при две инспекции на колета към Англия.

В понеделник по селекция на отдел Разузнаване и следствие на акцизни нарушавания, митнически чиновници от бранш Авиоконтрол в Главна дирекция Митническо разузнаване и следствие правят (ГД МРР) инспекция на пратка за Англия, оповестена като 24 железни тенекии със семена за лимонов босилек. 

Митническите чиновници откриват в тенекиите вместо семена цигари с български бандерол от записана марка с общо количество 46 080 къса (2304  кутии), както и 800 пакета тютюн за пушене от по 0,040 кг или общо 32,00 кг., също с български акцизен бандерол.

На 22.10.2020 година по метода на разбора на риска е селектирана друга сходна пратка и е осъществена инспекция на товар за Англия, заявена като луковици в железни тенекии. След осъществени контролни дейности от чиновници на Групово дело МРР бе открито наличие на 43 200 къса (2160 кутии) цигари и 12 кг. тютюн за пушене с български акцизен бандерол

И двете пратка са били без изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Работата по случаите продължава. Задържаните акцизни артикули са били предопределени за незаконно разпространяване на територията на Англия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР