Близо 85 хиляди домакинства, които се отопляват на дърва и

...
Близо 85 хиляди домакинства, които се отопляват на дърва и
Коментари Харесай

Kауза „За по-чист въздух 2021-2027“

Близо 85 хиляди семейства, които се отопляват на дърва и въглища в 21 общини, ще имат опция да получат безплатно нови екологични и енергийно ефикасни топлоуреди – по-конкретно климатици от висок клас (термопомпи „ въздух-въздух “).

Бенефициенти са общините Асеновград, Благоевград, Перник, Столична, Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Горна Оряховица, Димитровград, Кърджали, Ловеч, Монтана, Несебър, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Хасково и Шумен.

За семействата първата стъпка ще е да подадат заявление в съответната община, за което също ще получат подпомагане от администрацията там и безвъзмездна консултация от експерти за най-подходящия нов топлоуред. Общините ще имат ангажимент да демонтират старите печки, изгарящи изкопаеми горива, и да ги предадат за преработване.

Крайният период за подаване на плановите оферти от разпознатите 21 общини е краят на октомври 2023 година

* Важно за жителите, които желаят да възползват от опциите по процедура " За по-чист въздух ", е да осведомят непосредствено от общината, в която живеят от ноември 2023 година

ПРОГРАМА „ ОКОЛНА СРЕДА “ 2021-2027 година дава опция на българските жители да обезпечат по-здравословна и екологична среда за своите семейства;85 000 семейства, които се отопляват на дърва и въглища в тези 21 общини, ще имат опция да получат 100% гратис нови екологични и енергийно ефикасни топлоуреди – по-конкретно климатици от висок клас (термопомпи „ въздух-въздух “);Всеки, който желае да се възползва от опцията би трябвало да следи за информация в своята общинска администрация (вкл. на уеб страницата на общината)Доставката и монтажът на новите уреди ще се обезпечи от общините с финансиране от Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година

Повече информация има оповестена на уеб страницата: www.eufunds.bg/bg/opos

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР