Близо 80% от българите изпитват затруднения да покриват ежедневните си

...
Близо 80% от българите изпитват затруднения да покриват ежедневните си
Коментари Харесай

Близо 80% от българите покриват трудно ежедневните си разходи

Близо 80% от българите изпитват усложнения да покриват ежедневните си разноски. Проучването е на Националния статистически институт.Едва 20 на 100 са тези, които имат нарастване на приходите си. Въпреки двуцифрената инфлация - 80% нямат никакво нарастване на приходите си през последната година.

Семейството на Ива Цветкова е измежду семействата, които са свили разноските си поради инфлацията. Непроменените приходи на тричленната фамилия през последните 12 месеца постановат известни ограничавания.

Ива Цветкова: " Наложи се да вземем решение да не вървим на отмора, защото следва образователната година и детето смени учебното заведение. Нови неща би трябвало да се закупуват и по този начин си правихме по-сериозни сметки ".

Ива е обезпокоена, че следва и зимният сезон, което значи по-високи разноски за отопление.

Ива Цветкова: В нашето семейство особено сме забелязали, че за ток отиват най-вече средства, защото не употребяваме Топлоелектрическа централа и това много се отразява на фамилния ни бюджет.

Около 1/3 от интервюираните от Националния статистически институт са лимитирали потреблението си на сила. Близо 9 на 100 от живеещи в градовете са показали, че не могат да си разрешат задоволително ползване на сила. В селата делът на хората с ограничавания в това отношение е 37.8% - с 9 процентни пункта повече спрямо градовете.

Според икономисти до момента в който бизнесът в България продължава да работи на ишлеме, цената на работната мощ няма да се промени и по тази причина не могат да се чакат по-високи приходи. И оферират вид за излаз от обстановката.

доцент Даниел Павлов – икономист: Един от методите е да подтикваме дребните и междинни предприятия, изключително в провинцията, да правят своето произвеждане посредством права върху лична комерсиална марка. Така да вземем за пример, има разнообразни интернационалните корпорации, които имат права върху своите питиета - комерсиална марка, индустриален дизайн, извънредно добра пазарна политика. И ето, вследствие на това те са мултимилиардери.

Според доцент Павлов повишението на бизнес културата на купувачите също е основно. Ако се залага на артикули на родното произвеждане, това ще подтиква локалния бизнес, което непроменяемо ще докара до по-високи приходи на популацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР