Близо 5000 мароканци са успели да влязат в испанската автономия

...
Близо 5000 мароканци са успели да влязат в испанската автономия
Коментари Харесай

Само за ден пристигнаха близо 5000 мароканци в Испания

Близо 5000 мароканци са съумели да влязат в испанската автономност Сеута единствено за едно денонощие. Повечето от тях са младежи, има и доста фамилии с дребни деца, заяви Ройтерс.

На фрагменти в обществените мрежи се вижда по какъв начин те излизат от водата или необезпокоявано заобикалят граничните заграждения. От испанското външно министерство обявиха, че са в контакт с мароканските си сътрудници. В ход е интервенция по връщането на част от мигрантите, съобщи Българска национална телевизия.

Мигрантите започнаха да прииждат още от ранни зори и до късно в понеделник потокът им не секваше. Тази нощ представител на префектурата в Сеута съобщи пред Франс прес, че минимум 5000 души са пресекли границата и броят им може още да нарасне.

Това е следващото " настъпление " на бежанци, които употребяват Сеута като насочна точка за търсене на по-добър живот в Европа. Този път обаче мигрантският напън е забележителен и идва откакто Мадрид разгласи увеличение на полицейското наличие в региона.

Външният министър Аранча Гонсалес Лая отхвърли всеобщото идване на мароканци да е „ резултат от различия " с Мароко.

Министърът на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка отпътува за Сеута, с цел да координира дейностите на управляващите.

Стадионът в града е трансфорат в лагер, поради неведнъж надхвърления потенциал на останалите бази за мигранти.

Наскоро Испания даде леговище на водач на военна организация, която обслужва ползите на Алжир против Мароко.

Премиерът Санчес даде обещание " оптималната неотстъпчивост " от страна на държавното управление, с цел да се " възвърне нормалността ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР