Близо 500 семейства на жертви на пандемията от коронавируса в

...
Близо 500 семейства на жертви на пандемията от коронавируса в
Коментари Харесай

500 семейства искат 100 млн. EUR заради коронавируса

Близо 500 фамилии на жертви на пандемията от ковид в Италия ще заведат гражданско дело с искане страната да им присъди 100 млн. EUR поради съществени пропуски в ръководството на здравната рецесия.

Искът е против италианския министър председател Джузепе Конте, министъра на опазването на здравето Роберто Сперанца и ръководителя на област Ломбардия Атилио Фонтана. Ломбардия беше районът, обиден най-тежко от пандемията, с съвсем 25 000 смъртни случая от общо 70 000, регистрирани на Апенините от февруари насам.

Колективният иск беше предшестван от към 300 обособени наказателни каузи по данни на асоциацията на близки на жертви на Ковид-19 " Нои денунчеремо " ( " Ще ви съдим " ), импортирани през последните месеци, основно в прокуратурата в Бергамо.

Прокуратурата води няколко обособени следствия, свързани с тази трагедия- Адвокатите на асоциацията настояват, че районните управляващи в Ломбардия и централното държавно управление са позволили съществени пропуски при организирането на реакцията на пандемията, заяви през днешния ден на уеб страницата си локалният ежедневник " Бергамонюз ".

Обект на рецензия е неналичието на обновен народен проект против пандемията и закъснения с обособяването на " алена зона " през февруари, включваща две общини от Бергамо, изключително наранени от ковид.

Първите " червени зони " бяха основани в края на февруари по решение на италианското държавно управление и включваха дузина общини в Ломбардия, измежду които и Кодоньо - градът на " пациент номер 1 ".

В началото на март епидемията продължи да се популяризира, като имаше две по-големи огнища в двете изключително наранени общини Нембро и Алцано. " Червена зона " обаче беше оповестена чак на 9 март, а районните и централните управляващи отхвърлят отговорността за това закъснение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР