Близо 408 000 или почти 60% от учениците в страната

...
Близо 408 000 или почти 60% от учениците в страната
Коментари Харесай

60% от учениците учат присъствено

Близо 408 000 или съвсем 60% от учениците в страната са се върнали в учебно заведение в първия ден на втория образователен период . Това демонстрират последните данни на МОН. Делът на присъствено образование се резервира на съвсем същото ниво като през седмицата преди междусрочната почивка. Останалата 40% от учениците учат онлайн.

През тази седмица на всички места в страната децата от 1 до 4 клас са в клас. В някои области всички деца започнаха втория период в учебно заведение, а в други някои випуски над 5 клас учат от у дома поради усложнената епидемиологична обстановка. Само в две области - Стара Загора и Бургас, децата от 5 до 12 клас учат напълно онлайн. Повече за формата на образование в другите области през тази седмица може да се види на следния адрес - https://bit.ly/361cnHS.

Едва 7662 възпитаници са влезли в клас на 7 февруари т.г., без да бъдат тествани за вируса поради ниска обща заболяемост в съответната община - под 250 на 100 000 души. Не са били изследвани също други над 48 600 деца и младежи, които имат „ зелен документ “ - валиден документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест. 

 

СЪС СЕРТИФИКАТ

Според формалната статистика на Министерството на здравеопазването напълно имунизираните гимназисти са 8.88%. Повишава се делът и на преболедувалите възпитаници. Към днешна дата съвсем 17% от учениците от 5 до 12 клас са се срещнали с COVID-19 през последните 6 месеца.

 

ПОЛОЖИТЕЛНИ

Значително по-малко са позитивните проби в учебната мрежа през тази седмица. Установените положителни проби при възпитаници са 473. При последното проучване преди ваканцията те бяха 787. Най-много инфектирани има при децата от 1 до 4 клас - общо 304. " Това е напълно естествено, имайки поради, че всички възпитаници от началния стадий учат присъствено ", разясняват от МОН. Положителните проби при гимназистите са 116, а минимум са в прогимназията - 53. 

По-малко положителни проби са регистрирани също при учителите и непедагогическите експерти. Тази седмица с открит ковид са 236 преподаватели и 70 непедагогически служащи. При тестването на 24 януари т.г. техният брой беше 399 и надлежно 164.  

 

ТЕСТОВЕ

Тестването на учениците като изискване за присъствено образование продължава в общините с над 250 на 100 хиляди болни. Щадящи антигенни проби за ученици са обезпечени за еднократно седмично тестване на всички възпитаници в страната най-малко до края на февруари т.г., показват от министерството. Преди дни то получи нова доставка от проби, които дружно с наличните към момента в склада на БЧК в с. Лозен станаха 1 348 750 теста.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР