Близо 40% от разходите на българските граждани, реализирали туристически пътувания

...
Близо 40% от разходите на българските граждани, реализирали туристически пътувания
Коментари Харесай

Плащаме най-много за храна, когато почиваме у нас

Близо 40% от разноските на българските жители, осъществили туристически пътувания у нас през лятото, са били за храна. В същото време, при отмора на открито, максимален дял от харчовете отиват за превоз – близо 34% от всички разноски. Това сочат предварителните дани на Националния статистически институт за третото тримесечие на тази година.

Средният разход при пътешестване с персонална цел на едно лице на възраст 15 и повече навършени години доближава 385.94 лв. в страната, до момента в който при пътешестване в чижбина разноските скачат почти двойно до 693.50 лв.. Същевременно разноските на едно лице за професионално пътешестване са приблизително 198.94 лв. в страната и 1 094.30 лв. в чужбина.


Чужденците оставиха 236 млн. лв. у нас за нощувки в разгара на лятото
Чужденците, посетили България през месец август тази година, са платили общо 235.8 млн. лв. за нощувки, сочат данните на Националния с...

Близо 40% от разноските при туристически пътувания у нас са за храна;  Източник: Национален статистически институт

Над 95% от българските жители, осъществили туристически пътувания през лятото, са пътували единствено в рамките на България, 4% са пътували единствено в чужбина, а 0.5% са били както в страната, по този начин и в чужбина. За интервала юли-септември, 1.32 млн. български жители са осъществили туристически пътувания.

За интервала най-вече са пътували българите на възраст 25-44 години – близо 50% от всички пътували лица или 659 хиляди души. Най-много пътувания единствено в страната се регистрират измежду хората на възраст сред 15 и 24 години – цели 96.3% от всички пътували в тази възраст. В същото време, при хората на възраст на 64 години се записва най-голям дял на пътуванията в чужбина – 12.6% от тази възрастова група.

Над 70% от всички туристически пътувания в страната са били сцел „ отмора и екскурзия ”, до момента в който при пътуванията в чужбина този дял пада до 64.4%.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР