Близо 4 милиона вече са жертвите на коронавируса в световен

...
Близо 4 милиона вече са жертвите на коронавируса в световен
Коментари Харесай

Делта е най-заразният вариант на COVID-19, вече е в 85 държави

Близо 4 милиона към този момент са жертвите на ковид в международен мащаб, макар че имунизационната акция понижи броя на новите случаи в доста от богатите страни. Редица страни от азиатско-тихоокеанския район обаче разшириха или възвърнаха рестриктивните мерки за справяне с новите талази на заразяване.

Основна угриженост провокира разновидността " Делта ", който беше открит за пръв път в Индия. Регистриран е към този момент в 85 страни и към този момент е най-заразният от всички останали разновидности, демонстрират данни на СЗО.

В огромна част от европейските страни и в Съединените щати отпадат доста от рестриктивните мерки, защото имунизационните стратегии дават плодове.

В Сидни, над пет милиона души са подложени на двуседмичен локдаун от през днешния ден, в опит да бъде овладяно огнището на варианта. Ресторантите, питейните заведения и кафенетата са затворени, а на хората е подредено да останат по домовете си.

Тайланд от на следващия ден постанова ограничавания на заведения за хранене, строителни обекти и събирания в столицата Банкок.

В прилежаща Малайзия, министър председателят разгласи, че националната карантина, която е в действие от месец, ще продължи.

Бангладеш също заяви, че постанова нов народен локдаун от на следващия ден, като офисите ще бъдат затворени за седмица и ще бъде позволен единствено медицински превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР