Близо 35 000 са обажданията на Националната телефонна линия за

...
Близо 35 000 са обажданията на Националната телефонна линия за
Коментари Харесай

Над 35 000 обаждания на Националната телефонна линия за деца

Близо 35 000 са позвъняванията на Националната телефонна линия за деца за миналата година. Момчетата са повече от девойки, показват от Държавната организация за протекция на детето. 

Проблеми с избран образователен предмет, ниски оценки и несправяне с домашните са паниките на децата. 

Данните отчитали, че децата имат усложнения с отдалеченото учене. Когато ги изпитват, децата не могат да покажат знанията си, а родители и учители не вярвали, че децата са готови.

За миналата година са подадени 737 сигнали за принуждение над деца. Най-много - 319 са за физическо и психическо принуждение. 

Тревожна е и статистиката, че 25 деца са потърсили консултация поради самоубийствени мисли, сочат от Агенцията. Децата са споделяли за самонараняване и кибертормоз. 

Повече бащи са подавали сигнали за дете в риск, в сравнение с майки.
Националната телефонна линия за деца се ръководи от Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД). Линията е опция за всички – както за децата, по този начин и за възрастните. Чрез нея те получават информация и психологическа подкрепа от експерт, както и могат да подадат сигнал за дете в риск. Всеки, който е угрижен за дете или е очевидец, че то е в риск, може да се свърже с телефон 116 111. Обаждането е гратис. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР