Близо 300 000 души получават помощи за отопление с дърва

...
Близо 300 000 души получават помощи за отопление с дърва
Коментари Харесай

Спор в НС за помощите за отопление

Близо 300 000 души получават помощи за отопление с дърва и въглища от общественото министерство, заяви отрасловият министър Георги Гьоков. Той посочи, че те са със специфичен уголемен режим до помощта за отопление.

Репликата му беше в отговор на искане на Движение за права и свободи за 50 милиона лв. спомагателни средства в държавния бюджет за тази цел. То беше отправено от депутата от придвижването Рамадан Аталай:

„ Министрите сякаш повече вървят по жълтите паважи, а виждаме, че господин Василев по-често отива към този момент и зад океана и стигна и до Гърция. Но не можа да откри да стигне до тези места, където дървесината, която купуват по обитаемоте места хората от 75 лева стигна до 280 лева А пелетите, които употребяват отвън София, стигнаха в някои дни и до 1000 лева “

От парламентарната естрада се чу и догатката, че описите с нуждаещи се хора от помощ за отопление, които се предават от кметовете, се трансформират в изборни описи. Това предизвика отговор на вицепремиера Асен Василев:

„ Що се отнася до това дали описите от хора, които имат потребност от дърва за огрев, са изборни, желая да ви кажа, че „ Продължаваме промяната “ нямаме нито един кмет, тъй че изборни описи не вършим, изключително пък на хора в потребност, които имат потребност от дърва за огрев “.

От своя страна, вицепремиерът Корнелия Нинова напомни, че държавните горски стопанства към този момент сами ще продават дървата за огрев на себестойност, на която са я добили. По този метод ще падне цената на дървесината, уверена е Нинова:

„ Прекратяваме с практиката да се пускат компании, доближени до партии в гората, да секат безнаказано и безотговорно и не по лесотехническите утвърдени проекти, да крадат допълнително от това, което им е разрешено да секат, и да го продават, с цел да натрупат персонални облаги ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР