Близо 30 000 текстилни изделия бяха задържани преди няколко дни

...
Близо 30 000 текстилни изделия бяха задържани преди няколко дни
Коментари Харесай

Рекорден ръст на дрехи менте, заловени от митниците в цялата страна

Близо 30 000 текстилни произведения бяха арестувани преди няколко дни на " Капитан Андреево ". А повода - имат лога на известни марки, без обаче съответните представители на марките да знаят това.

В съпоставяне с предходната година през 2023 година растежът на арестуваните подправени артикули на територията на цялата страна е съвсем двоен.

" Капитан Андреево " като максимален граничен пункт е и мястото, където се залавят най-голямото количество съществени ментета. Такъв е последният случай - 28 000 текстилни произведения, които вместо от столицата на висшата мода към нас, пътуват от Турция точно към Франция. Те са били декларирани като текстилни артикули, само че без да е маркирано, че са от известни марки.

Иначе от началото на годината на " Капитан Андреево " арестуваните подправени артикули са към 1 милион.

Товарните коли, идващи от Турция постоянно крият неподозирани товари. И по този начин вместо модата да идва от Париж. Идва от Турция...и отпътува за френската столица.

" Произволно се ревизират кашони и тяхното наличие - дали не съдържат артикули с права върху интелектуалната благосъстоятелност ", изясни Георги Господинов, шеф Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " пред NOVA.

Произволна инспекция разкрила и 28 000 текстилни произведения при започване на седмицата. Всичките копия на известни търговски марки.

 

" Когато стоката е недекларирана и се сформира акт и наказателно произвеждане, там има и санкция, която е 100% от цената, а в случай че са били декларирани, само че носят лога, тогава единствено се задържат без да има глоба ", изясни Господинов.

" Печалбите сигурно са обилни и мога да кажа, че за един товарен автомобил, когато е арестуван, вредите са повече от един милион за този, който се пробва да го транспорти ", споделя Георги Господинов.

След като бъдат арестувани всички ментета по-късно отиват в склад на митницата.

" От началото на годината досега Агенция " Митници " е задържала над 16 милиона подправени продукта, като по-голяма част от тях са опаковки. Тук на " Капитан Андреево " от началото на годината са арестувани над 1 милион с по-голяма стойност - облекла, обувки, чанти, колани ", изясни Диана Маркова, Агенция " Митници ".

Съдбата на арестуваните ментета е ясна - всички се унищожават, а за това заплащат притежателите на марките. Причината е, че с изключение на некачествени, те могат и да са рискови.

" Ето тук имаме един подправен артикул - парфюм, който още на пръв взор наподобява, че е неприятна направата - няма го дозаторът. Тук пък на това яке на етикета липсва главната информация ", изяснява Диана Маркова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР