Близо 200 000 лева се губят от хазната на кметството

...
Близо 200 000 лева се губят от хазната на кметството
Коментари Харесай

Само в BulNews: На кмета на Бутан му се губят едни служебни близо 200 бона?

Близо 200 000 лв. се губят от хазната на кметството в козлодуйското село Бутан, научи извънредно BulNews.bg. Срещу кмета Ивайло Иванов към този момент е подаден сигнал до Агенцията за държавна финансова ревизия /АДФИ/ и следва той да бъде докладван на прокуратурата.
В редакцията получихме голям брой материали, доказващи нарушение на финансовата дисциплинираност в кметството. От тях се вижда, че са насъбрани отговорности към ЧЕЗ, мобилни оператори и разнообразни компании. Тлъстата сума е от неизплатени фактури, неосчетоводени разноски и редица други нарушавания.
От документите излиза наяве, че единствено на ЧЕЗ се дължат над 100 000 лв.. Те са за остарели интервали, като сумите за били преведени от първостепенния разпределител на средства – община Козлодуй, само че неизвестно за какво не са били употребявани за погасяване на отговорностите, а са били разпределени по други пера, неодобрени от бюджета.
Това обаче не са единствените финансови нарушавания на кмета на Бутан. От документите се вижда, че има голям брой нередовни ордери, подписани от него, които не са заведени от счетоводството. Има и сигнали за това, че той отклонявал доходи от „ Пазари и борси “, които не превеждал по сметките на община Козлодуй, както е по закон, а непосредствено усвоявал в бюджета на селото. Има и данни за непогасени служебни задатъци от кмета.
Повечето нарушавания са осъществени през миналия мандат на Ивайло Иванов - през интервала 2013-2015 година След това община Козлодуй е направила проверка на кметството и му е наложила непоколебим финансов надзор. От януари 2017 година в администрацията е назначен чиновник, който се занимава единствено с финансите на кметство Бутан и утвърждава всички негови разноски.
По неофициална информация, бюджетът на атомното градче е солидно ощетен, защото те са принудени да покрият старите отговорности. От цялата сума сега са останали едвам 26 600 лв., които би трябвало да се погасят до края на 2018 година
Кметът на Бутан Ивайло Иванов пък изрично отхвърли изказванията и съобщи, че всичките отговорности към този момент са погасени. Потърсихме за коментар община Козлодуй, откъдето потвърдиха, че имат сигнали за нередности, само че не пожелаха да разясняват повече, защото към този момент са сезирали способените органи.
Остава мистерия за какво досега, след повече от 5 години, към момента няма реакция против Иванов. Запознати разясняват, че повода за досегашното му минаване сред капките е извънредно околните връзки на брачната половинка му с вицепремиера и водач на НСФБ Валери Симеонов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР