Близо 2 800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал

...
Близо 2 800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал
Коментари Харесай

2 800 фирми кандидатстваха за финансова помощ от НАП

Близо 2 800 компании са поискали поддръжка с оборотен капитал във фаза 3 на програмата. Общият размер на поисканата безплатна финансова помощ е съвсем 30 млн. лв., оповестяват от приходната организация. Дружествата, наранени от противоепидемичните ограничения, подаваха заявки до 16.30 ч. на 22 юни 2021 година, когато изтече крайният период.

Национална агенция за приходите ще изплаща средствата през идващите седмици, а утвърдените претенденти ще бъдат оповестявани в рубриката в уеб страницата на приходната организация.

Трета фаза на програмата е обвързвана с удължение подпомагането със средства за оборотен капитал на компаниите с прекратени действия или обекти за интервалите от 22 до 31 март 2021 година или до разнообразни дати през април 2021 година, съгласно заповедите на министъра на опазването на здравето.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Над 60% от компаниите, плащащи корпоративен налог, са оповестили п...

По първите две етапи на програмата за обезпечаване на оборотен капитал посредством безплатни средства са изплатени близо 120 млн. лв., напомнят от Национална агенция за приходите.

Допълнителни уточнения за обезпечаването на поддръжка посредством оборотен капитал и отчитането на активността претендентите могат да намерят в обновената графа на уеб страницата на Национална агенция за приходите.

Информация и подпомагане клиентите могат да получат и на e-mail: [email protected] или на осведомителния телефон на Национална агенция за приходите: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съгласно цената на съответния оператор.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР