Близо 1500 души са задържани по време на протестите в

...
Близо 1500 души са задържани по време на протестите в
Коментари Харесай

Кратки новини

Близо 1500 души са арестувани по време на митингите в Чили, заяви основният прокурор на страната. Жертвите са 10, а ранените - повече от 200 души. Чилийските управляващи постановиха комендантски час в столицата и няколко града в нощта на 20 октомври. Вълната от митинги се надигна поради повишаването на билетите за публичния превоз

Индия работи върху свръхзвуково оръжие

Индийската организация за проучвания и разработки в защитата (DRDO) стартира работа по основаване на хиперзвуково оръжие ново потомство - ракета със скорост пет пъти над тази на звука, оповестява вестник Hindustan Times. Китай, Русия и Съединени американски щати са другите страни, които организират тествания на разнообразни видове свръхзвукови оръжия за подсилване на силите за нуклеарно въздържане.

Съединени американски щати се изтеглят от Сирия в Ирак

Силите на Съединени американски щати са навлезли в Ирак от Сирия през граничния пункт Сахела в северната провинция Дахук, оповестиха очевидци. Телевизионен оператор на Ройтерс удостовери за прекосяването на повече от 100 транспортни средства. Иракски кюрдски източник за сигурност също заяви, че американските войски са минали в полуавтономния кюрдски район на Ирак. Министърът на защитата Марк Еспер сподели, че съгласно настоящия проект всички американски войски, напускащи Сирия, ще отидат в Западен Ирак и че военните ще продължат да организират интервенции против терористичната формация „ Ислямска страна “, с цел да предотвратят възобновяването й в тази страна.

Канада избира парламент

Канадците избират нов парламент след напрегната предизборна акция. Има възможност министър председателят Джъстин Трюдо да падне от власт след единствено един мандат. Социологическите изследвания демонстрират, че Либералната партия на Трюдо може да изгуби от консерваторите или да завоюва, само че да не получи болшинство в законодателния орган, което значи, че ще би трябвало да разчита на опозиционна партия, с цел да остане на власт.

Обвиниха четирима за убийството на словашки публицист

Словашките управляващи повдигнаха обвинявания на четирима души за убийството на проверяващия публицист Ян Куцияк и годеницата му - дело, провокирало огромни митинги против корупцията на високо равнище и принудило тогавашния министър председател Робърт Фицо да подаде оставка. Основният обвинен е Мариан Кочнер, политически обвързван бизнесмен, който е бил основен обект в изявленията на Куцияк за корупция и връзкарство в централноевропейската страна и прокурорите считат, че е поръчал убийството.


Най-големите вестници в Австралия демонстрираха рядко единение, като разгласиха празни първи страници в символ на митинг против свободата на словото. Всички вестници излязоха със зачертан текст и червен щемпел, на който написа „ секретно “. Протестът е ориентиран към законите за национална сигурност, за които публицистите споделят, че са задушили отразяването на новините
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР