Близо 123,9 милиона са потвърдените случаи на Covid-19 в световен

...
Близо 123,9 милиона са потвърдените случаи на Covid-19 в световен
Коментари Харесай

Covid-19 и Европа: Ограничения, ваксини, протести

Близо 123,9 милиона са доказаните случаи на Covid-19 в международен мащаб, а умрелите са над 2,72 милиона. В редица страни броят на инфектираните продължава да пораства. Въвеждат се и нови ограничаващи ограничения, макар че не престават имунизационните акции.

Гърция удължава до 5 април ограничаващите ограничения за влизане в страната. Изисква се и негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди идването.

В Германия управляващите възнамеряват рестриктивните мерки за пътуванията и бизнеса да останат в действие и през април. Канцлерът Ангела Меркел ще разиска проекта за ограниченията с водачите на федералните провинции.

Северна Македония ще взема решение дали да бъде продължен полицейският час в страната , въведен на 10 март. Здравните управляващи в югозападната ни съседка са подготвени за спомагателни ограничения, в случай че настоящите в този момент не реализиран мечтаните резултати.

Затягане на ограниченията се обмисля и в Словения.

Междувременно митинги против рестриктивните мерки се организираха през вчерашния ден в Германия, Нидерландия, Италия, Полша, Финландия, Англия.

Доверието на европейците във имунизацията против Covid-19 на компанията " АстраЗенека " е спаднало през последните две седмици, на фона на безпокойства за вероятни странични резултати,

Ваксината е считана за по-опасна, в сравнение с по-безопасна във Франция, Германия, Испания и Италия.

Доверието в сигурността на имунизациите на фирмите „ Пфайзер/Бионтек “ и „ Модерна “ не се е трансформирало, съгласно изследването на ЮГов. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР