Близо 10% от най-големите чуждестранни инвеститори в България са австрийски

...
Близо 10% от най-големите чуждестранни инвеститори в България са австрийски
Коментари Харесай

Австрийският бизнес е инвестирал 4.6 млрд. евро в България

Близо 10% от най-големите задгранични вложители в България са австрийски компании, които развиват своя бизнес в съвсем всички браншове. Общо 350 австрийски компании досега са вложили в страната 4.6 милиарда евро. Тези данни изнесе министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, който започва самодейността „ закуска с вложители “ с представители точно на австрийския бизнес в България.

През предходната година износът ни към Австрия пораства с 36%, а стокообменът е близо 1.9 милиарда евро “, съобщи Стоянов.

Той обърна внимание и на обстоятелството, че 90% от присъстващите на днешната среща са българи, част от висшия мениджмънт на австрийски компании у нас.

За нас е основно да чуем от първо лице проблемите и бъдещите планове на задграничните вложители в страната. Това ще ни подкрепи при подготовката на законодателни промени и при бъдещо развиване на индустриалните зони “, добави Стоянов.

Той заяви, че все още се работи по редица капиталови планове, като чака съответни вести в идващите месеци. Целта е да бъдат привличани вложения с висока добавена стойност и компании, които ще бъдат мотор на стопански напредък и увеличение на приходите.

В рамките на днешната полемика представители от над 15 компании показаха своите въпроси и проблеми. Договорено бе тези полемики да бъдат регулярни, а министър Стоянов акцентира, че за него няма дребни и огромни проблеми и вратата му е отворена за всички компании, работещи в страната.

Предстои сходни срещи да бъдат проведени взаимно с останалите задгранични търговски камари в България. 
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР