Близо 1 милион и 500 хиляди лева са постъпили в

...
Близо 1 милион и 500 хиляди лева са постъпили в
Коментари Харесай

Близо 1,5 млн. лв. са постъпили в дарителската сметка на община Карлово за засегнатите от наводненията



Близо 1 милион и 500 хиляди лв. са постъпили в дарителската сметка на община Карлово за семействата, наранени от наводненията при започване на септември. Щетите са разпределени в 5 категории, като най-пострадалите семейства ще получат по към 16 хиляди и 700 лв..

Общинският съвет на Карлово взима решение да бъде основан публичен съвет за ръководство на даренията за подкрепяне на потърпевшото от наводнението население от община Карлово. Съгласно разказа на вредите бяха избрани общо 396 броя потърпевши парцели, разпределени в пет категории, изясни кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов:

" За най-пострадалите 9 парцела сумата е по 16 654 лв., втора група - 7994 лв., трета - 5660, четвърта група - 3297 лв.. До момента хората са получили над 2500 кубика дърва. В събота дойдоха бойлери и конвектори, през днешния ден дойдоха 200 перални. До края на седмицата чакам 200 комбинирани хладилника с фризери и 200 готварски печки, които ще бъдат разпределени през идната седмица на потърпевшите, само че това не би трябвало да ни успокоява. Необходими са още средства за частните парцели ".

В момента по график се раздават 1200 кубични метра дърва за огрев, обезпечени взаимно от Пловдивската митрополия и Министерството на земеделието по самодейност на община Карлово. Раздаването ще продължи и при започване на идната година, до привършване на декларираното от митрополит Николай количество.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР