Близо 1 кг контрабандни златни накити на стойност около 66

...
Близо 1 кг контрабандни златни накити на стойност около 66
Коментари Харесай

Откриха 1 кг контрабандни златни накити в тайник на камион

Близо 1 кг контрабандни златни украшения на стойност към 66 000 лв. откриха в тайник в шофьорската кабина на камион на Митнически пункт Лесово чиновници от митническа мобилна група /ММГ/.

Камионът, пътуващ от Турция за Румъния, е спрян за инспекция на ГКПП-Лесово на 20.08.2017 година към 17.00 часа.

На понятен език, лидерът на автомобила е бил поканен от чиновниците на Митническа мобилна група да заявява пренасяни движимости, артикули и валутни полезности.

Той е декларирал, че не придвижва такива.

При последвалата инспекция на кабината на влекача, в таблото зад шкафче, намиращо се в междинната подпора, са открити три черни пакета, съдържащи общо 976 грама златни произведения - пръстени, обеци, солидни медальони, разпределени в транспарантни пликове и маркирани с заводски знак за 14-каратово злато.

На турския жител, водач на камиона, е осъществен персонален обзор, при който са открити у него общо 3 650 евро в разнообразни купюри.

Срещу водача на камиона е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

С разпореждане на Окръжна прокуратура - Ямбол от 21.08.2017 година на осн. член 64 ал.2 Наказателно-процесуален кодекс водачът на камиона Х. Х. Д е арестуван за 72 часа, като следва внасяне в съда на искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Той е притеглен като обвинен за закононарушение по член 242 алинея 1 б. “д “ от Наказателен кодекс.

Превозното средство също е иззето.
Работата по случая продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР