Близо 1 000 са зрелостниците в Кюстендилско, които ще се

...
Близо 1 000 са зрелостниците в Кюстендилско, които ще се
Коментари Харесай

РУО зове абитуриентите в Кюстендилско да спазват Covid мерките

Близо 1 000 са зрелостниците в Кюстендилско, които ще се явяват на матурите, а множеството от тях ще са на бал във връзка завършването на междинното си обучение.

Отговорността по организацията и по спазването на противоепидемичните ограничения по време на абитуриентските балове са на шефовете на учебните заведения и на самите зрелостници, сподели началникът на РУО Мая Стойчева.

315 са зрелостниците тази година в община Дупница, като най-вече са от ПГ " Христо Ботев " - 119. от Дупница няма да се събират на пл. „ Свобода “ тази година, взеха решение шефовете на образователните заведения на среща в Община през днешния ден.

Събиранията ще стават в дворовете на съответните междинни учебни заведения. ПГ " Акад. С. П. Корольов " ще изпрати своите зрелостници на 23 май, а останалите на 24-и май.

От 10 май в Кюстендил полицията е подхванала дейности по обезпечаване на шпалирите, с които завършващите зрелостници дефилират из града и сигурността на абитуриентските балове. Досега са предизвестени четирима водачи-абитуриенти, които не са спазвали разпоредбите за придвижване. При последващо нарушаване ще им бъдат формирани и актове, осведомят от регионалната дирекция на полицията
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР