Близките на задържания за подкуп кмет на село Войнягово Тодор

...
Близките на задържания за подкуп кмет на село Войнягово Тодор
Коментари Харесай

Майката на кмета с подкупа: Възпитала съм го като човек, но не давам гаранция

Близките на арестувания за рушвет кмет на село Войнягово Тодор Танковски останаха сюрпризирани от неговото задържане и не могат да повярват, че той може да се забърка в схеми с подкупи.

„ Всеки дава отговор за себе си самичък. Аз съм го възпитавала като човек, а по-нататък какво е станало към този момент от него, не давам гаранция “, съобщи майката на арестувания кмет Мария, представена от "Трафикнюз ".

Ден след ареста на Тодор Танковски хората от селото споделят, че не знаят какво се е случило с техния кмет. Според тях той е положително момче и до момента никой не се е оплаквал.

Срещу кмета на Войнягово е формирано досъдебно произвеждане за персонално укривателство за имотна полза. До момента проверяващите са открили, че сред Тодор Танковски и гражданин на селото е била уговорена среща на паркинг в центъра на Карлово, с цел да бъде предадена сумата.

„ Кметът му е показал нещата по този начин, че в случай че свидетелства против него делото може би ще има неприятен излаз, т.е кметът му е предложил вид да осуети наказателното гонене против него като не свидетeлства против него и надлежно като не показа други очевидци “, съобщи наблюдаващият прокурор Румен Иванов

Парите не са били белязани и при претършуване на автомобила на кмета са открити купюри от 20 и 10 лв., за които Танковски твърдял, че са за потребностите на кметство Войнягово. През предходната година са подавани сигнали против кмета на село Войнягово, че той не е употребявал по предопределение отпуснатите средства за ремонт на пространства в кметството. Община Карлово е направила инспекция и са установени неналичия за към 1800 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР