Близки и приятели се сбогуваха с голямата българска актриса Гинка

...
Близки и приятели се сбогуваха с голямата българска актриса Гинка
Коментари Харесай

България се сбогува с голямата актриса Гинка Станчева

Близки и другари се сбогуваха с огромната българска актриса Гинка Станчева на траурна гала в столичния храм " Света София ".

" Това, което най-вероятно младото потомство не знае, е, че това беше първата българска актриса, която изнесе б ългарското кино отвън рамките на България още 1957 година на фестивала в Кан ", сподели пред публицисти артистът Христо Мутафчиев .
 
 Снимка: Георги Димитров

По думите му даже това е задоволително, с цел да й се поклоним до земята за това, което е направила и пътеката, която е прокарала в българския спектакъл и българското кино, както и отвън рамките на нашата страна. Мутафчиев показа, че ще запомни Гинка Станчева с това, че постоянно е била усмихната и не на последно място с това, че е била човек, на който не му се е слизало от сцената. " Много пъти е казвала " играе ми се, играе ми се, играе ми се " – това е болест при артиста ", сподели още той.

„ Там, където съм играл с нея, бяха чудесни представления “, съобщи пред публицисти театралният режисьор Стефан Мавродиев . Първата му среща с Гинка Станчева е била през 1972 година, когато тя и брачният партньор ѝ „ са танцували вманиачен рок “.
 
 Снимка: Георги Димитров

До пандемията от COVID-19 актрисата играе във групировката „ Артисти със сребро в косите “ към Съюза на артистите в България.

„ Това е най-прекрасният, топъл, ярък човек, който познавам “, съобщи Емилия Цанкова, която си е партнирала с Гинка Станчева в „ Артисти със сребро в косите “. „ Тя, когато се качеше на сцената, изгубваше възраст, изчезваха всичките ѝ премеждия. Голяма загуба за българския спектакъл и за нас, приятелите “, заключи Цанкова.
 
 Снимка: Георги Димитров

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР