Блестящо начало на музикалната година слагат малките и млади музиканти

...
Блестящо начало на музикалната година слагат малките и млади музиканти
Коментари Харесай

Безплатен концерт за деца ще се състои във Варна

Блестящо начало на музикалната година поставят дребните и млади музиканти от Националното учебно заведение по изкуства „ Добри Христов “ с концерта „ Танците не престават! “, научи Moreto.net.

Първият за годината театър от поредицата „ Приказките на Госпожа Виола “ от съпътстващата стратегия на Международния музикален фестивал " Варненско лято " 2020 ще бъде на 26 януари 2020 от 11 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Малките музиканти и техните преподаватели ще отдадат своя жест на респект към великия композитор Лудвиг ван Бетовен. С „ Ода на насладата “ ще бъдат маркирани 250 години от неговото рождение.

Симпатичните пиеси „ Контраданси “, които към този момент прозвучаха на новогодишния концерт на Виенската филхармония, ще чуем в осъществяване на музикантите от Младежкия симфоничен оркестър и дребните балерини и балетисти от НУИ „ Добри Христов “. Както постоянно, танцовата сюита ще бъде огромна, луксозна и разпръскваща онази хубост, която единствено балетът може да реализира.

Поредица от солисти на друга възраст ще изпълнят пред аудитория и други бравурни произведения като „ Неаполитански танц “ от Пьотр Илич Чайковски, „ Танц на огъня “ от Мануел де Файа и „ Танго “ на Гардел. Пъстрота и непостижим български темп в концерта ще внесат фолклорните осъществявания „ Калино-малино “, гайдарите с „ Трите пъти “ и „ Хоро стакато “, изпълнено на ксилофон и пиано. Веселата армия цигулари от „ Виолино “ още веднъж репетира обичан от публиката актуален шлагер, който ще извърши на сцената.

На финала под палката на маестро Страцимир Павлов ще прозвучи „ Радецки марш “ на Щраус. Легендарната творба на Щраус, която носи искрите на новата година във Виена, а и у нас, ще покаже на дребните фенове що е то марш като танц и като музика.

„ Танците не престават! “ дава обещание да бъде една богата на жанрове и стилове продукция на преподавателите и учениците от НУИ „ Добри Христов “ във Варна. Малките музиканти и актьори влагат доста сърце, неспокойствие и усърдие, с цел да се покажат като бъдещи експерти от висока класа и да пленят публиката с осъществяванията си. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР