Благотворителен урок по фехтовка проведе най-успешният български фехтовач Васил Етрополски

...
Благотворителен урок по фехтовка проведе най-успешният български фехтовач Васил Етрополски
Коментари Харесай

Благотворителен урок по фехтовка даде Академия „Васил Етрополски“ в Свети Влас

Благотворителен урок по фехтовка организира най-успешният български фехтовач Васил Етрополски в „ Диневи Ризорт “ в Свети Влас. Заедно с шефа на фондация фехтовална академия „ Васил Етрополски “ Запрян Ванчев, той направи показно занятие на пристанище Марина Диневи с деца на възраст от 10 до 14 години от клуб „ Фехтовка Диневи “, които са част от проекто-олимпийския тим на академията. В открития урок се включиха и основателят на Българска фехтовална лига Йордан Динев и шефът на „ Лагуна турс “ и член на лигата Цена Канариева.

Урокът под управлението на Васил Етрополски и Запрян Ванев беше проведен, с цел да подкрепи националната младежка премия „ Благородство и героизъм “. Връчена за пръв път през тази година, тя насочва посланието, че младежите в България имат доста качества, които би трябвало да бъдат видяни.

$Целите на премията „ Благородство и героизъм “ съответстват с задачите на нашата академия –каза Васил Етрополски. – Фехтовката развива всестранни персони и държи на същинските полезности. А спортът като цяло е необходим за построяването на характера на младежите. Вярваме, че всеки човек, извоюван за спорта, е избавен от пороците. В последните години намираме от ден на ден съидейници, които изповядват същите хрумвания, а измежду тях е Йордан Динев. Това ни докара в Свети Влас и се радваме, че сме тук. Още от основаването на Академията взехме решение да не гоним единствено високо спортно майсторство или физическо развиване, а да работим за смяна на мисленето на младежите и да ги насочим към по-здравословен метод на живот.”

Учредители на премията „ Благородство и героизъм “ са Държавната организация за протекция на детето, фондация фехтовална академия „ Васил Етрополски “, Малтийски медал – България, фондация „ Българска памет – братя Диневи “ и физическите лица Офелия Кънева, Янко Кръндаров и Васил Етрополски. В началото на юни тя отличи 20 младежи до 20-годишна възраст, показали героизъм, доброта, храброст и достойнство. В края на открития урок на „ Марина Диневи “ Йордан Динев подари 3000 лева за организирането на премията „ Благородство и героизъм “ през идната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР