Благородна инициатива във Франция. Автошкола край Париж превозва безплатно хора

...
Благородна инициатива във Франция. Автошкола край Париж превозва безплатно хора
Коментари Харесай

Автошкола във Франция превозва безплатно хора, докато учи курсисти

Благородна самодейност във Франция. Автошкола край Париж транспортира гратис хора в потребност, до момента в който учи своите курсисти да карат. Страната е една от тези, където приемането на шофьорска брошура е освен мъчно, само че и много скъпо, предава Народоосвободителна въстаническа армия.

Автошколата, която се трансформира в гратис такси за най-бедните и уязвимите, е единствената към този момент на територията на Франция, само че концепцията към този момент набира голяма известност.

Оригиналната концепция осенила притежателя на автошкола Манаф Асими. С него приказваме още за високата цената на това да имаш шофьорската брошура във Франция и по какъв начин в страната санкционират недисциплинираните водачи, с цел да се лимитират случаите на пътя.

„ Констатирахме, че по време на курсовете постоянно в колата сме единствено двама и задните седалки остават празни. Тогава се запитахме за какво от тези места да не се възползват хора в потребност, без това да пречи на образователния развой ”, изяснява той. Местни асоциации незабавно откликнали на концепцията. Инициатива има няколко цели, добавя Манаф – с изключение на, че оказват помощ на хора, които имат финансови или физически компликации да се придвижват, основават и обществени контакти. Споделеното пътешестване има и позитивен резултат върху околната среда. От автошколата се надяват да дадат образец и мотивация и на други в бранша.

3260. Толкова са погубените животи по пътищата на Франция за последната година. Затова страната стяга разпоредбите. Радари и солени санкции дебнат недисциплинираните водачи, а приемането на шофьорска брошура е все по-трудно постижимо. От образователната кола нашият екип наблюдава по какъв начин протичат два образователни часа по шофиране в Париж. Обучението, става известно, стартира със симулатор. „ Шофьорският курс стартира с 4 часа тренировки върху симулатор. Той оказва помощ за по-лесно асимилиране на механичната част, преди да се качим в колата. Не всички автошколи разполагат, само че държавното управление ни предизвиква да го имаме ”, изяснява Манаф.

Минималният брой часове, които би трябвало да имаме прекарани зад кормилото, с цел да ни позволени до изпит, е 20. Средно обаче курсистите се нуждаят от 35-40 часа, споделя притежателят на автошколата. Младите автомобилисти във Франция нямат право да карат сред среднощ и 5 ч. сутринта, а на автомагистрала оптимално позволената скорост за тях е 110 км/ч.

„ Когато получите шофьорската си брошура, през първите 3 години сте на изпитателен период. Това значи, че имате единствено 6 точки и всяка последваща година без нарушавания получавате по 2 спомагателни. Така, в случай че сте образцов водач, след края на трите години ще получите оптималните 12 точки ”, изяснява автоинструкторът.

Цените на шофьорските курсове във Франция са непостижими за доста хора, само че разнообразни финансови механизми дават право на кандидат-шофьорите да се възползват от държавна помощ. Причината за високите цени е неналичието на държавни инспектори, които да организират изпитите. Курсистите чакат месеци за дата на изпит, а през това време са принудени да взимат спомагателни часове по шофиране. Така, приблизително цената, която плащаш за брошура, е сред 3000 и 4000 евро. 

Колкото по-възрастни се учим да караме, толкоз по-трудно усвояваме на практика умения, настояват експерти. Трудности обаче среща и младото потомство. „ Младите през днешния ден асимилират по-трудно. Нашите деца живеят във виртуален свят. Технически се оправят, възприемат теорията, само че на процедура им е мъчно ”, споделя Манаф. Във Франция едвам 58 % от кандидат-шофьорите получават брошура от първия път. Оказва се, че колкото по-дипломирани сте, толкоз по-трудно стигате до заветния документ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР