Благороден жест направиха лекари от Русе към пациент в нужда.

...
Благороден жест направиха лекари от Русе към пациент в нужда.
Коментари Харесай

Лекари платиха от джоба си изкуствената става на пациентка

Благороден жест направиха лекари от Русе към пациент в потребност. Медиците от клиниката по ортопедия в Университетската болница " Канев " са събрали средства да доплатят слагането на изкуствена тазобедрена става на 86-годишна обществено слаба жена.
Ставата се оказва прекомерно скъпа за старата жена, която живее със слепия си наследник. Тя споделя, че двамата разполагали единствено с 300 лв..
Лекарите обаче бързо вземат решение да оказват помощ. " Става въпрос за един изцяло съзнателен и осмислен импровизиран жест от наша страна ", показват докторите от отделението пред bTV.
Възрастната жена към този момент се възвръща след интервенцията и даже прави първи крачки в отделението за рехабилитация.
Пациентката Йорданка Тричкова споделя, че в болничното заведение са доста деликатни и ѝ оказват помощ бавно към този момент да се придвижва сама. " На лекарите им поисквам доста здраве ", споделя Йорданка.
От болничното заведение дружно с общината и Съюза на слепите са настанили краткотрайно сина на Йорданка в обществено заведение. Клиниката ще събере и още средства, с които дамата да посрещне потребностите си след изписването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР