Blagoevgrad24.bg В пика на туристическия сезон полицията предприема мерки за контрол

...
Blagoevgrad24.bg
В пика на туристическия сезон полицията предприема мерки за контрол
Коментари Харесай

Хеликоптер и невидими патрули ще ни следят по пътя към морето

Blagoevgrad24.bg В пика на туристическия сезон полицията подхваща ограничения за надзор по пътищата по отношение на упования засилен трафик, заради прибирането на гастарбайтерите и пътуващите туристи за и от морето.

Днес Министерство на вътрешните работи организира акция против нападателните водачи, движещите се на близка отдалеченост и с превишена скорост, в която ще се включи хеликоптер на гранична полиция, по пътищата в страната ще има също невидими патрули и немаркирани коли, които ще наблюдават за държанието на водачите и ще подават сигнали за нарушавания към своите сътрудници.

За надзор ще бъдат употребени и обичайните механически средства. Това разгласи основен контрольор Росен Рапчев, шеф на бранш " Пътен надзор " в Пътна полиция.

" Смятам, че тези интервенции ще имат доста сериозен предпазен резултат и жителите да могат да се движат обикновено към дестинациите, към които са се отправили ", изясни гл. контрольор Рапчев.

Той добави още, че ще се ревизират документи, за приложимост на алкохол и за съществуване на оръжие. По думите му днешната акция на полицията е част от серия интервенции, които са разнообразни по вид.

" Всеки ден в другите територии на регионалните дирекции ще се вършат интервенции според от разбора на всяка една дирекция кой проблем е най-належащ да се управлява ", изясни още гл. контрольор Росен Рапчев от Пътна полиция.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР