Благоевград. Пожарната обстановка на територията на областta днес е спокойна.

...
Благоевград. Пожарната обстановка на територията на областta днес е спокойна.
Коментари Харесай

Инж. Георги Пармаков, РДПБЗН – Благоевград: В момента на територията на областта има едно активно огнище в широколистна гора в село Петрово, засегнати са около 20 дка

Благоевград. Пожарната конюнктура на територията на областta през днешния ден е спокойна. Това стана ясно от думите на инж. Георги Пармаков, шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Той заяви, че по-рано през днешния ден, по самодейност на регионалния шеф на област Благоевград Николай Шушков е била извършена среща по отношение на усложнената пожарна конюнктура в района. „ Всички сме очевидци, в последните дни, каква е пожарната конюнктура в региона. Поради трайно задържалите се високи температури и засушаването и изсъхването на растителност, пораждат доста пожари. Всичко това е причина и за възникването и развиването на огромни пожари. Целта на днешното заседание беше всяка една институция, имаща отношение по тематиката, в границите на своята подготвеност и активност, да вземе ограничения за увеличение пожарната сигурност. Това може да стане по най-различни способи, даже и посредством образованието на личния състав “, сподели още той.

Инж. Пармаков посочи, че сега на територията на Област Благоевград има единствено едно интензивно огнище. То се намира в широколистна гора в село Петрово, овладяно е. „ Локализиран е пожарът. Има единствено вътрешни огнища. Около 20 дка са наранени “, добави шефът на пожарната дирекция.

Стана ясно също, че от началото на 2021 година до през днешния ден в Благоевградския район, от пожари, са наранени 409 дка горски територии. Около 7 000 дка са площите в земеделските земи.

По думите на инж. Пармаков, прави усещане, че доброволните формирования в Благоевград и останалите общини в региона вземат участие доста интензивно в гасенето на пожари. Особено ясно това си е проличало при потушаването на двата огромни пожара, които породиха през последните седмици на територията на село Бучино, общ. Благоевград.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР