Благоевград. Окръжна прокуратура – Благоевград приключи делото срещу В.Г., обвинен

...
Благоевград. Окръжна прокуратура – Благоевград приключи делото срещу В.Г., обвинен
Коментари Харесай

Наложено е наказание на обвиняем за държане на марихуана с цел разпространение в с. Зойчене

Благоевград. Окръжна прокуратура – Благоевград завърши делото против В.Г., упрекнат за нелегално държане на високорискови наркотични субстанции, в това число за разпространяване. Престъпните действия са квалифицирани по член 354а, алинея 2, изр. 1, вр. алинея 1, изр. 1, прочие 4 и по член 354а, алинея 3, прочие 2, т. 1, прочие 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от прокуратурата.

На 05.10.2021 година, в региона на с. Зойчене, община Петрич, обвиненият държал за разпространяване коноп (марихуана) в огромни количества – 19 175 грама. Дрогата с друго наличие на деен съставен елемент тетрахидроканабинол е била открита на няколко места – на дървен заслон и върху въжета при започване на селото. Стойността на предмета на закононарушението възлиза на 76 700 лв., според Постановление на Министерски съвет за установяване на цените на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството.

Освен това наркотичното вещество е било открито на разнообразни места в населяваната от него в същото село къща и дворно място. Един от обектите бил укрит от него в прахосмукачка.

Обвиняемият В.Г. се е признал за отговорен и се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. Между отбраната му и Окръжна прокуратура – Благоевград е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено наказване от 2 години и 11 месеца „ отнемане от независимост “ с 5-годишен изпитателен период и санкция в размер на 5000 лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР