Благоевград. Мъж получи условна присъда за притежание на наркотици и

...
Благоевград. Мъж получи условна присъда за притежание на наркотици и
Коментари Харесай

Мъж получи условна присъда за притежание на наркотици и отглеждане на растения от рода на конопа в село Лешница в област Благоевград

Благоевград. Мъж получи условна присъда за владеене на опиати и развъждане на растения от рода на конопа в село Лешница в област Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София . Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Сандански завърши делото против Я.Б., упрекнат за осъществените от него закононарушения по член 354а, алинея 3 и по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият Я.Б. е бил притеглен към наказателна отговорност за това, че 14.07.2021 година в таванско помещение на населяваната от него къща в с. Лешница, нелегално държал високорискови наркотични субстанции. При претърсването са били открити 5 обекта с коноп (марихуана) с друго наличие на тетрахидроканабинол. Общото тегло на дрогата е 740 грама, чиято стойност, според разпореждане на Министерски съвет за установяване на цени на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството, възлиза на 4 440 лв..

Освен това Я.Б. отглеждал 17 растения от рода на коноп, засадени в пластмасова тарелка.
Между отбраната на подсъдимия и прокуратурата е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено наказване от 1 година и 6 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 1 500 лв..

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР