Благоевград. Кметът на Благоевград Илко Стоянов проведе среща със собствениците

...
Благоевград. Кметът на Благоевград Илко Стоянов проведе среща със собствениците
Коментари Харесай

Стартира процедура по конструктивно обследване на блока в кв. „Струмско“ в Благоевгра, засегнат от пожара в петък вечер

Благоевград. Кметът на Благоевград Илко Стоянов организира среща със притежателите и жителите на жилища в блока в кв. „ Струмско “, обиден при пожара в петък вечер. В рамките й бяха разисквани най-наложителните дейности, които следва да бъдат подхванати в помощ на потърпевшите хора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

По време на срещата кметът Илко Стоянов съобщи, че ще бъде направено градивно проучване на постройката, с цел да бъде открито съществува ли риск същата да бъде населявана, след което РДНСК ще се произнесе.
Той съобщи, че Община Благоевград поема ангажимент във връзка с обезпечаване на защита на имуществото на хората.
Предстои да бъде конкретизиран броят на фамилиите, нуждаещи се от краткотраен заслон, като Община Благоевград има подготвеност да спомага същите да бъдат настанени в обществени услуги или жилища, с които разполага администрацията.

В срещата взеха присъединяване Антония Павлова, началник-отдел “Социална протекция ” към Дирекция „ Социално подкрепяне “, Йорданка Стойчева, ръководител на БЧК – Благоевград, Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев, Борис Механджийски, шеф на Дирекция „ Финанси и ръководство на собствеността “, Емилия Халилова, Директор " Социална и жилищна политика ", Светослав Николов, представител на „ Кедрон 07 “, професионален домоуправител на постройката.

По време на срещата стана ясно, че от Дирекция „ Социално подкрепяне “ ще провиснал еднократна финансова помощ на засегнатите. За задачата същите следва да имат адресна регистрация, съвпадаща с административния адрес на блока, обиден от пожара и да подадат заявление към институцията.
В момента се търси и подобаващ вид за набиране на средства в помощ на засегнатите хора, посредством който солидарните жители ще могат да оказват помощ.

В рамките на идващите дни, следва да бъде извършена повторна среща сред кмета Илко Стоянов и потърпевшите хора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР