Благоевград. Кметът Илко Стоянов е дал разрешение на хотелиери, ресторантьори

...
Благоевград. Кметът Илко Стоянов е дал разрешение на хотелиери, ресторантьори
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов е дал разрешение на хотелиери, ресторантьори и представители на заведения за протест на Полигона край Благоевград

Благоевград. Кметът Илко Стоянов е дал позволение на хотелиери, ресторантьори и представители на заведения за митинг на Полигона край Благоевград. Това заяви самият той по време на брифинг, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пирин. Той изясни, че в началото бизнесът е декларирал желание да стачкува на кръговото кръстовище след изхода на Благоевград, само че защото пътят е републиканско, кметът на общината няма право да разреши да се провеждат сходни дейности. Затова, след диалози с представители на сектора, са стигнали до консенсус - бизнесът да изрази своето неодобрение против новите ограничавания, наложени със заповед на здравния министър в региона на Полигона.

Васил Димитров, заместник-председател на Сдружението на хотелиери ресторантьори и притежатели на заведения добави, че протестиращите ще стартират да се събират още в 14.30 часа. Самият митинг ще стартира в 15.00 часа. Засега не е ясно дали ще се стигне до блокади на основен път Е-79. Димитров изясни, че когато се съберат на място ще обсъдят обстановката и ще преценяват дали да си създадат " къса разходка " от Полигона до кръговото кръстовище. Той бе безапелационен, че браншът не стачкува против самите ограничения, а против неналичието на държавна политика за подкрепяне на бизнеса.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР