Благоевград. Има задържано лице за пожара при Купола“ в Благоевград.

...
Благоевград. Има задържано лице за пожара при Купола“ в Благоевград.
Коментари Харесай

Борислав Ковачки, Районен прокурор на Благоевград: 43-годишен мъж от Дупница е задържан за пожара при „Купола“, възпламенил е ел. таблото на пиано бара с бензин

Благоевград. Има арестувано лице за пожара при „ Купола “ в Благоевград. Касае се за тенденциозен палеж. Това сподели пред Радио „ Фокус “ - Пирин районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

„ Лицето е на 43 години. Задявал е сервитьорката. Бил е помолен да напусне с физическо придружаване. Един час, откакто е напуснал заведението се връща. С бутилка цялостна с бензин възпламенява ел.таблото. След това потегля да бяга. Качва се на такси, с цел да се прибере в Дупница, в жилището си. После отива в дупнишко село, а по-късно не е ясно къде е ходил като цяло, тъй като най-вероятно е извадил батерията на телефона си, с цел да не може да се откри маршрута, по който е вървял. Заловен е преди среднощ на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “, на 50 м. преди сръбската територия. Националната издирвателна акция продължи 8 часа “, сподели още прокурор Ковачки.

Стана ясно също, че лицето е гастърбайтер. Прибрал се е от Англия в България, където да прекара отпуската си.

Той добави, че доста хора в Дупница са се пробвали да го укрият, по тази причина по думите на прокурор Ковачки, би трябвало да се намерения за наказателни производства. „ На този стадий значимото е, че лицето е арестувано. Предстои освидетелстване. Ще бъде арестуван за 72 часа, за застраховане на непрекъсната мярка „ Задържане под стража “.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР