Благоевград. Гениалните музиканти Теодосий Спасов и Влатко Стефановски пресъздадоха на

...
Благоевград. Гениалните музиканти Теодосий Спасов и Влатко Стефановски пресъздадоха на
Коментари Харесай

Благоевград: Звезден финал на „Blagoevgrad Blues&Jazz” с Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Хилда Казасян и Живко Петров

Благоевград. Гениалните музиканти Теодосий Спасов и Влатко Стефановски пресъздадоха на сцената на „ Blagoevgrad Blues&Jazz ” най-хубавите си балкански приказки. Те бяха претворени в етно джаз, който завладя феновете в препълнената зала „ Орфей ”. Тя се оказа тясна да побере всички, които желаят да се допрян до магията на двамата виртуози от България и Северна Македония. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград. Теодосий и Влатко извършиха безконечни и обичани национални македонски песни, които бяха аранжирани в присъщия за двамата магьосници жанр. „ Македонско девойче ”, Йовано, Йованке ” безусловно изправиха на крайници публиката. Музикантите показаха за първи път пред феновете най-новата си музикална пиеса „ Дунав блус ”.
За втори следващ път на „ Blagoevgrad Blues&Jazz ” Влатко Стефановски придвижи ценителите на тази музикав тайните на своя шлагер „ Бел кон ”. Той и Теодосий Спасов, които са другари от 20 години, бяха викани няколко пъти на бис от публиката, която мъчно се раздели с тях.
Триото на Живко Петров обарова публиката със своята пиеса „ Един ден в Благоевград ”, отдадена на града хазаин на неповторимия интернационален музикален фестивал.
Джаз певицата Хилда Казасян направи финала на третата фестивална вечер извънредно мощен със своите невероятни осъществявания. Тя се качи на сцената дружно със своя музикален гуру Христо Йоцов и с Биг бенд-Благоевград. „ Благодаря от цялата си душа на община Благоевград за поканата. Щастлива съм, че съм тук, където е един от най-хубавите бендове в България ”, показа тя.
Звездното наличие на тазгодишното пето юбилейно издание „ Blagoevgrad Blues&Jazz ” го трансформира в непокътната и разпознаваема марка на музикалната сцена в страната, както и феновете, които препълниха зала „ Орфей ” в парк „ Македония ” в съботната и последна вечер на фестивала. Многобройната аудитория въодушеви в допълнение участниците, които изляха душата си на сцената. Фестивалът несъмнено е един от най-успешните културни планове на Община Благоевград, който ценителите на блуса и джаза припознават и обичат.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР