Благоевград. Десетки медици от Спешно приемно отделение излязоха на протест

...
Благоевград. Десетки медици от Спешно приемно отделение излязоха на протест
Коментари Харесай

Десетки медици от Спешното приемно отделение в Благоевград излязоха на протест срещу новата методика за плащане на пациентите с коронавирус

Благоевград. Десетки медици от Спешно приемно поделение излязоха на митинг против новата методика за заплащане на пациентите с ковид, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пирин. Те са безапелационни, че в случай че настояванията им не бъдат чути, ще продължат да стачкуват. Някои даже са подготвени да изоставен.

Д-р Рая Илиева сподели, че са недоволни от новия способ на заплащане, обвързван с пациентите позитивни за COVID-19. " В началото на пандемията оповестиха, че ще ни дават спомагателни 1000 лева за работа с такива пациенти. Сега не е по този начин. Твърди се, че с цел да получим някаква сума би трябвало да имаме най-малко по 1 пациент. Всъщност няма никакво значение дали са повече. Ако нямаме нито един подобен пациент в дежурство, то няма да получим нищо. За юли месец персонално аз съм получила към 280 лева ", сподели още тя.

Д-р Жанет Цветкова добави, че в незабавното поделение е доста по-голям риска да се заразят с ковид, защото в Инфекциозно поделение и в Реанимация хората са готови. " Докато ние не знаем при какви хора отиваме. Не съм съгласна с това систематизиране на средствата ", уточни тя.

Ливия НИНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР