Благодаря за подкрепата, за конкретните политики и действия, които сте

...
Благодаря за подкрепата, за конкретните политики и действия, които сте
Коментари Харесай

Манолова: София е в политическо задръстване

Благодаря за поддръжката, за съответните политики и дейности, които сте обрисували в платформата. Това сподели гражданският претендент за кмет Мая Манолова, която подписа с представители на дясно-центристки обединения гражданска платформа за ръководство на столицата, заяви Novini.bg

Пиша своята стратегия за ръководство дружно с жителите. Вече организирах голям брой срещи и подписах голям брой документи дружно с жителите. Моята идея е София и задачата на моята стратегия е да начертаем съответни ограничения за реализиране на положително ръководство, за ръководство с и за жителите, със и за столичани. Управлението на София през последните 10 години не е положително. Въпреки големите средства от държавния бюджет София не е спретнат, чист, зелен, ярък и транспарантен град. Напротив, София диша мъчно, София е в политическо запушване, София не се ръководи транспарантно, в София парите на жителите не се харчат дейно. Има сериозен проблем с метода, по който се ръководи градът. Подкрепата на цивилен организации, на партийни и безпартийни жители, на леви и десни е за общи старания за смяна на този модел, съобщи Манолова.

Ще подпиша тази платформа, тъй като главните политики, които са заложени в нея, са заложени и в програмата за ръководство, която приготвям дружно с жителите и ще показва през идната седмица. Основните цели в програмата, която пишем с жителите, са ориентирани към честна и светла София, което значи обществено и транспарантно ръководство с жителите, електронизация на процесите в Столична община, едно гише, което всеки столичанин да носи в себе си, електронни референдуми, които да обезпечат присъединяване на жителите във вземането на значимите за София решения, цялостна гласност и прозрачаност при провежданите публичните поръчки посредством електронни търгове. Това е концепцията за " интелигентен град ", какъвто би трябвало да стане София през идващите един-два кметски мандата. " София чиста и зелена " е идея освен на младите, а на всички столичани, с действително обезпечаване на свободен от тапи град, град на чист въздух, да върнем Витоша още веднъж на столичани, като осигурим достъп до нея. Модерни решения против презастрояването, с един явен и съвременен проект за развиване на София на север. София на жителите – развиване на кварталите, спортни центрове и уреди, детски площадки във всеки един столичен регион, детска градина за всяко дете, благоприятни условия за заслужен живот за възрастните хора и късмет за бързо започване на бизнес и за развиване на младите столичани, уточни претендентът за кмет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР