Благодаря ви, че сте избрали тази трудна и достойна професия.

...
Благодаря ви, че сте избрали тази трудна и достойна професия.
Коментари Харесай

Каракачанов с много важни думи към военните

Благодаря ви, че сте избрали тази сложна и почтена специалност. Една страна съществува, до момента в който има боеспособна войска, която да я пази. Няма просперираща страна без боеспособни въоръжени сили.

С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна към курсантите-отличници от Националния боен университет „ Васил Левски “, които през днешния ден, 5 декември, бяха посетители в Министерството на защитата.

Те бяха водени от началника на НВУ полковник Иван Маламов. На срещата с тях участва и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

Министърът пожела на младежите здраве, самочувствие и добра подготовка.

„ Не се насочвайте към леката работа, тъй като темперамент се построява там, където има повече отговорности. Изграждайте се като водачи освен в армията, само че и в обществото. Имайте самочувствие, тъй като върху вас на следващия ден ще легне отговорността за съществуването на Българската войска “, сподели министър Каракачанов.

Той връчи на Националния боен университет подарък - копие от сабята на Васил Левски. По самодейност на министър Каракачанов още идната година ще бъде учредена премия за курсант-отличник, като при завършването ще се връчва сабя.

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев акцентира, че военното и политическото управление на Министерството на защитата работят доста добре през последните съвсем три години.

„ Бъдете твърди, отстоявайте мнението си. Имайте идеали и цели в живота, които да се стремите да постигнете “, прикани военачалник Андрей Боцев. Той пожела на младежите здраве и бъдещи триумфи.

По време на срещата министър Каракачанов и военачалник Боцев отговаряха на въпроси на курсантите, свързани с техния статут, с материалната база, образованието и други

Началникът на НВУ полковник Иван Маламов благодари за срещата и акцентира, че управлението на Университета приема с голяма отговорност задачата да готви новите водачи в защитата и в обществото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР