Благодаря на Световната федерация по волейбол, че оцени нашите дългогодишни,

...
Благодаря на Световната федерация по волейбол, че оцени нашите дългогодишни,
Коментари Харесай

Представиха Варна като домакин на Световното по волейбол

„ Благодаря на Световната федерация по волейбол, че оцени нашите дългогодишни, поредни и целенасочени старания и тактика за развиване на спортната инфраструктура в България.

Методично и поредно от 2009 година насам и трите държавни управления на Бойко Борисов вложиха над 300 млн. лева в спортната инфраструктура на България, което ни дава опция да аплайваме за спортни събития от най-голям сан “, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев на събитието за формалното показване на българските градове, които ще бъдат домакини на мачовете от Световното състезание по волейбол за мъже през 2018 година, оповестиха от спортното министерство.

Мачовете от груповата фаза в България ще се играят в София, Варна и Русе. Първенството, което за първи път ще бъде проведено от две страни – Италия и България, като ще се организира сред 10 и 30 септември следващата година.

„ Ние знаем, че всеки един лев, който страната влага, ще се върне за здравето на нашите деца “, добави министър Кралев и акцентира обществения резултат от провеждането на толкоз огромен състезателен конгрес в страната ни. „ След взаимното домакинство на европейското състезание дружно с Италия, децата, които се записаха да упражняват волейбол, набъбнаха за две години с 30%.

Преди Европейското картотекираните състезатели в Българската федерация по волейбол бяха 7300 души. На идната година набъбнаха на 8900, на втората година – на 9300. Това е освен запас за националните ни тимове, само че и инвестиция в здравето на нашите деца “, акцентира спортният министър.

Красен Кралев благодари на италианската и на международната волейболни федерации за положителното съдействие и още веднъж удостовери желанието на България да бъде една от страните домакини на Европейското състезание по волейбол за дами през 2023 година

Мачовете от Световното състезание по волейбол в България ще се играят в Арена Армеец в София, Двореца на културата и спорта във Варна и Булстрад Арена в Русе. От страна на градовете домакини на събитието, проведено от Българска федерация по волейбол участваха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Русе Пламен Стоилов и зам.-кметът на Варна Коста Базитов.

Йорданка Фандъкова посочи, че за София, софиянци и феновете на волейбола семейството на мачовете от международното състезание по волейбол през 2018 година е голяма опция. „ Лично благодаря на министъра на спорта господин Кралев, тъй като това грандиозно, огромно събитие съответствува и с семейството на София като европейска столица на спорта през 2018 година “, добави тя.

Според президента на Българската волейболна федерация инж. Данчо Лазаров един от главните фактори България да завоюва семейството на този огромен състезателен конгрес е построената спортна база, която дава опция на страната ни да кандидатства като уредник на международно състезание по волейбол. Той уточни още отличната организация на Европейското състезание по волейбол през 2015 година, триумфите на националния ни тим и въодушевената аудитория.

Най-важната причина е мощната поддръжка на държавното управление на България, без която ние не бихме могли да аплайваме да бъдем уредници на международно състезание. Благодаря персонално на премиера Борисов, който ни подаде ръка и ни поддържа в това наше начинание “, сподели Данчо Лазаров. Българското държавно управление отпуска целеви средства в размер на 10 млн. лева за възнаграждение на таксата към Световната волейболна федерация за шампионата.

Вече са ясни 22 от 24-те тима, които ще играят на шампионата следващата година. Те ще бъдат разграничени в 4 групи по 6 тима. В първа и втора фаза мачовете ще се играят в България и Италия, а трета фаза, полуфиналите и финалът ще бъдат в Италия. Ще бъдат изиграни 94 мача, а първият мач в България ще бъде във волейболната столица – Варна.

„ Решението да изберем България и Италия за домакини не беше мъчно, защото познаваме добре работата на двете федерации “, разяснява вицепрезидентът на Световната волейболна федерация Александър Боричич, който беше в София особено за събитието.

Той изясни, че даването на домакинство на Световно състезание по волейбол на две страни се прави за първи път и е израз на желанието спортът да бъде по-привлекателен и динамичен за публиката. „ Така имаме късмет да създадем шампионата по-интересно, да притеглим повече фенове в двете страни, както и по-голяма телевизионна публика “, добави той.

На събитието за показване на организацията в България за Световното състезание по волейбол следващата година участваха още президентът на италианската волейболна федерация Пиетро Бруно Катанео, вицепрезидентът на БФ Волейбол Любо Ганев, ръководителят на Столичен общински съвет Елен Герджиков, членът на борда на БФ Волейбол Огнян Герджиков, някогашните волейболисти Димитър Златанов, Димо Тонев, Борислав Кьосев, Евгени Иванов, спортният шеф на „ Лукойл “ Сашо Везенков и други изявени спортни персони. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР