Благодарение вашата бърза и професионална реакция, 4-годишният Юлиан отново е

...
Благодарение вашата бърза и професионална реакция, 4-годишният Юлиан отново е
Коментари Харесай

Министър Калин Стоянов награди кмета на Радомир, граждани и полицаи, участвали в издирването на 4-годишно момченце

„ Благодарение вашата бърза и професионална реакция, 4-годишният Юлиан още веднъж е със фамилията си. Действахте неотложно и проведено и в извънредно къси периоди успяхте да откриете в гористата околност детето, живо и крепко. Бяхте първите, които видяхте вярата в очите му. Вие сте образец за българските мъже и дами, обществото има потребност като хора от Вас “. С тези думи вътрешният министър Калин Стоянов се обърна към четиримата служители на реда от РУ-Радомир, взели участие в издирването на детето.

На гала в Министерството на вътрешните работи той награди контрольор Ивета Милошова в група „ Охранителна полиция “, мл. специалист Димитър Илиев, мл. специалист Кирил Кирилов и мл. специалист Бойко Боянов, и тримата чиновници в група „ Криминална полиция “ към РУ-Радомир, с огнестрелно оръжие. Наградата е за професионално осъществяване на оперативните дейности, извършени по издирването и установяването на четири-годишното дете.
За оказано подпомагане и помощ на Министерство на вътрешните работи е награден с Почетен орден на Министерство на вътрешните работи кметът на Радомир Кирил Стоев, чиновници на Горското стопанство - Радомир, доброволци и жители - за проявената съпричастност и присъединяване в избавителната акция.
За основаната организация и реализирани високи резултати при извършените оперативни-издирватели дейности за установяването на момчето с парична премия бяха отличени началникът на районно управление (на МВР) –Радомир гл. контрольор Павел Джалев и чиновници от районното ръководство. С " Почетен знак - III степен " на Министерство на вътрешните работи е отличен шефът на ОДМВР –Перник старши комисар Милчо Милчев. От името на наградените старши комисар Милчов благодари на управлението на Министерство на вътрешните работи за видяните старания на сътрудниците му. По думите му дейностите на регионалната дирекция са образец за нараснало гражданско доверие към Министерство на вътрешните работи. Той изрично съобщи, че регионалната дирекция ще продължи да работи за надграждане на това доверие и запазване на сигурността на хората.
Подарък от министър Калин Стоянов получи и дребният Юлиян.
На церемонията участваха заместител – министрите на вътрешните работи Христо Стефанов, Ивелина Дундакова, Кирил Ценкин, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев, зам. -главният секретар Димитър Калганджиев, чиновници на ОДМВР – Перник, посетители.

Припомняме, че близо три часа продължи интервенцията по издирването на 4-годишното дете, изчезнало на 24 януари в гориста околност покрай хижа „ Орлите “ над град Радомир. След получения сигнал към 15 часа неотложно бяха образувани групи за търсене, в които се включиха служители на реда, пожарникари, чиновници на „ Гранична полиция “ и локални доброволци. Те бяха оборудвани с термокамери, за огледа на региона бяха употребявани и два дрона. Момченцето бе намерено в положително здравословно положение и превозено до болнично заведение, съпроводено от родителите си.

Катя Костадинова


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР