Благодарение на новите технологии и всички онези домакински помощници, ние

...
Благодарение на новите технологии и всички онези домакински помощници, ние
Коментари Харесай

Никога не поставяйте това в съдомиялната

Благодарение на новите технологии и всички тези домашен помощници, ние можем да живеем по-щастливо и да усещаме по-малко отмалялост в края на деня.
Съдомиялната машина е един от тези уреди, които наложително би трябвало да участват в семейството на всеки човек. В противоположен случай съумяваме да си създадем повече грижи и да удължим времето за разчистване и класификация на дома.

Съществуват обаче няколко съществени правила, които е целесъобразно да съблюдаваме, в случай че не желаеме да навредим както на самия апарат, по този начин и на съдовете, които слагаме в него за измиване.
Ето и нещата, които никога не ви светваме да подреждате в съдомиялната си машина:
Меки пластмасови съдове и аксесоари за готвене

Не бива да ги поставяте, тъй като шансът да оцелеят е доста дребен. Твърде евентуално е по този метод да навредите на материала, употребен при изработката им. Възможно е да се деформират и в никакъв случай повече да не можете да ги употребявате.

Това не важи за всички съдове от пластмаса. По-твърдите устояват на високите температури и нападателни препарати.
Съдове със златно покритие
 4 аргументи да употребявате съдомиялна машина 4 аргументи да употребявате съдомиялна машина
Едно от най-неприятните домашен отговорности е миенето на чинии. За да си улесните живота, да спестите време и да имате...

Строго неразрешено е да миете този клас съдове, принадлежности и каквото друго се сетите. От високата температура златното покритие се разгражда и по този метод ще съсипете типа на вашата посуда. Най-добре си отделете време, в което да ги почистите на ръка, вместо това да нямате повече първокласен сервиз, с който да изпъкнете пред гостите вкъщи.
Кристални чаши и съдове

Почти еднообразно е дали ще хвърлите на пода кристалните чаши или ще ги поставите в измиващата машина.
 Какво да вършиме и какво НЕ със съдомиялната Какво да вършиме и какво НЕ със съдомиялната
Съдомиялните от дълго време се постановиха като чудесни домашни помощници, само че доста домакини към момента позволяват неточности при използването им или пък не...
Високите температури и мощните препрати ще увредят повърхността на съдовете и те ще изгубят блясъка си. Много евентуално е също да се счупят и в никакъв случай повече да не можете да ги употребявате.
Дървени съдове и принадлежности

Дървото постоянно се деформира, напуква или трансформира цвета си, когато бива подложено на толкоз висока температура. За предпочитане е да ги измивате на ръка, вместо това да рискувате. Все отново нищо няма да ви коства, в случай че небрежно ги почистите с препарат и гъба.
Грижете се уместно добре за вашата съдомиялна машина и доста внимавайте какво ще поставите в нея, тъй че да не се чудите по-късно за какво обичаният ви сервиз е минал през промяна!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР