Благодарение на наскоро публикуван документ в журналите на Масачузетския технологичен

...
Благодарение на наскоро публикуван документ в журналите на Масачузетския технологичен
Коментари Харесай

Jetson - уредът на Пентагона, който разпознава хора по сърцебиенето им

Благодарение на неотдавна оповестен документ в журналите на Масачузетския софтуерен институт, научихме, че сърцетуптенето на човек е също толкоз неповторимо, колкото са отпечатъците на ръцете и ретината в окото.

По-любопитното обаче е друго.

Същият документ оповестява, че Пентагонът към този момент е създал апарат, с помощта на който може да разпознава хора от разстояние, като мери в голям подробност пулса им.

Уредът се назовава " Jetson " и може да разпознае човек на разстояние от до 200 метра.

Jetson разчита на специфичен лазер, който разпознава и проучва вибрациите по кожата на човек, като единственият минус на машината е, че би трябвало да бъде ориентирана към обекта в продължение на най-малко 30 секунди.

Идентификацията се случва с над 95% успеваемост, а технологията се смята за много по-ефективна от лицевото различаване да вземем за пример. Алгоритмите на Jetson бързо съпоставят получената информация с база данни, която теоретично би могла да се зарежда от милионите смарт часовници и спортни гривни, украсяващи китките на огромна част от нас.

Предвид тази вест, новата Xiaomi Mi Band 4 или последният Apple Watch, който дори може да ни направи ЕКГ, наподобяват много по-малко атрактивни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР